Busskort - Skolbiljett

Ansökan gäller heltidsstuderande elever som har minst 6km färdväg mellan bostaden och skolan. Det är alltid folkbokförings­adressen som gäller. Kommunens ansvar för elevens dagliga resor omfattar gymnasieelever fram till och med utgången av det första kalenderhalvåret det år de fyller 20 år. Du som har eller söker inackorderingstillägg har ej rätt till busskort.

Nya elever åk1 får information med antagningsbeskedet och ska ansöka senast 15/7 eller ansöker utifrån nedan angiven information.

Så här gör du en ansökan av busskort

• Inför höstterminen ska du ansöka i tid hos din egen folkbokföringskommun, senast 31/5.
  • Under pågående läsår, kontaktar du din egen kommun om du behöver ansöka om nytt kort, samt om du har ett trasigt kort eller borttappat kort.
  • Ansökan gör du via länkarna nedan.

Nytt för lå 2016/2017.

• ALLA elever ska ansöka om nytt busskort inför lå 17/18.
  • Ansök i tid!! Söker du busskort efter den 6 augusti, får du vara beredd på att din ansökan inte hinner behandlas innan skolstart.
  • Hämta ut ditt busskort innan skolstart hos din egen kommun.
  • Ingen utlämning sker på Bessemerskolan.
  • Ingen reser gratis på X-trafiks bussar, inte ens första skoldagen.

Utlämning av busskort inför Ht2017

• Sandviken kommuns elever ska hämta sina busskort innan skolstart på Kulturcentrum/Folkets Hus
    Onsdag     9/8       kl 13.00 - 15.00
    Torsdag   10/8      kl 13.00 - 15.00
    Fredag     11/8      kl 10.00 - 11.30
  • Elever från Gävle, Hofors och Ockelbo ska hämta eller får kortet hemskickat innan skolstart, se information hos sin egen kommun.

Information och Ansökan från olika kommuner:

Sandvikens Kommun:

Ny ansökanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Borttappat/trasigt kortlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Allmän information/Sandvikenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Gävle kommun:

>>Informationlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster  och Ansökanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ockelbo kommun:

Ansökanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster