Öppet hus lördag 19 november

Lördag den 19 november kl: 11.00 - 13.00 är det Öppet hus på Bessemerskolan. Skolledningen hälsar våra besökare välkommen i stora huvudentrén på Industrivägen 7. Här finns programblad och PM om vad som händer på skolan under dagen.

Happenings på Programmen
kl 11.00-13.00

Industrivägen 5 (huvudbyggnad)

Bygg- och anläggningsprogrammet - Industrivägen 5
Åk1 är i sin verkstad där visar eleverna vad de får göra under sitt första år och några av de olika yrken som går att välja på. Åk2 elever visar upp hur programmet fungerar som helhet och hur de tycker att det är att gå på programmet. Det finns lärare på plats för ytterligare frågor och funderingar.
El- och energiprogrammet – Industrivägen 5
Vi visar våra verkstäder och möjlighet finns att prova olika aktiviteter, samt att vi bjuder på ”Korv á la Ohm”.

Estetiska programmet /Estetik och MediaIndustrivägen 6
Välkommen att närvara vid presentationen som våra elever genomför. Du får bl.a. se de vinnande bidragen från höstens Filmfestivaler. Även fotovisning från de uppdrag och projekt som nyligen genomförts. Rundvandring och frågestund för de undringar du har om kurser, ämnen och skolan i allmänhet.
Välkommen önskar elever och lärare!

Industrivägen 7 (huvudbyggnad)

Ekonomiprogrammet - Industrivägen 7, 1tr upp
Visar en powerpoint presentation som beskriver upplägg och tankar bakom vårt ekonomiprogram. Elever ur åk2-3 finns representerade och berättar om vad de gör i sina karaktärskurser. Åk2 berättar om sina UF-företag i kursen Entreprenörskap och Företagande. Åk3 berättar om sin praktik och sina gymnasiearbeten som de gör kopplat till praktikplatserna.

Estetiska programmet /Musik - Industrivägen 7
Där informerar vi om programmet och underhåller med musik och sång, mellan 13-14 får de som är intresserade även följa med och se våra lokaler i Kulturcentrum.

Handels- och administrationsprogrammet – Industrivägen 7, L-korridoren
Här visas en powerpoint-presentation med info om programmet. Elever från åk 3 finns representerade och berättar om vad de gjort/gör i karaktärskurserna samt vad det innebär att vara lärling och hur de arbetar med gymnasiearbetet. Våra åk 2 träffar ni på UF-torget. Elever från åk 1 hittar ni i programmets secondhand-butik, där de bl a informerar om hur det är att studera på programmet och hur de arbetat/arbetar med butikenLärare finns på plats för information, frågor och funderingar. Välkommen!

Naturvetenskapsprogrammet – Industrivägen 7
Elever från årskurs 2 och lärare informerar om programmet och kurser. 3 elevgrupper visar 3 olika aktiviteter inom naturvetenskap och matematik.

Samhällsvetenskapsprogrammet – Industrivägen 7, 1tr upp
Där kommer det serveras information från lärare och elever. Vi kommer att ha bildspel, informationsbord m.m.

Teknikprogrammet – Industrivägen 7 - Ljusgården
På "Hyllan" får ni träffa elever och lärare från teknik och se vad vi gör i vår dagliga verksamhet. Vi visar upp vår tekniska utrustning samt ger exempel på aktuella projekt. Företagsrepresentanter från Teknikcollege finns på plats.

Vård- och omsorgsprogrammet – Industrivägen 7, 1tr upp
I metodövningsrummet visas en film om Hjärt-lungräddning. Visning av olika provtagningar ex. ta blodsocker- drick cocacola- ta nytt blodsocker och jämför dina värden. Hälsoperspektiv. Prova taktil massage.

Nationell idrottsutbildning Innebandy – Industrivägen 7
Utanför skolans bibliotek informerar vi hur du kan få möjlighet att kombinera dina studier med bla innebandy.

UF-företag – Industrivägen 7
Bessemerskolans UF-företag kommer att finnas på plats och har försäljning av sina produkter.

Nationell idrottsutbildning Innebandy – Industrivägen 7

Industritekniska programmet – Industrivägen 8
Våra elever visar hur man bockar plåt i kantpressen, skär ut detaljer i skärmaskinen, svetsar med olika svetsmetoder, svarvar och fräser. Välkommen till oss!

Restaurang- och livsmedelsprogrammet – Industrivägen 9
I restaurangskolans lokaler finns personal och elever på plats för att guida och svara på frågor om utbildningen. I baren serveras kaffe och förfriskningar. Välkommen!

Verkstadsgatan 4

Fordons- och transportprogrammet - Verkstadsgatan 4
Besökande kommer kunna provsitta olika fordon ex. lastbil och truck. Vi kommer att ha personal och elever på plats som ger information om programmet. Det kommer vara verksamhet i lokalerna, elever kommer genomföra lektionsmoment. Överraskningar och tävlingar. Uppvisning av fordon från verkstäder och åkerier. Vi bjuder på fika.

Sidansvarig: Birgitta Pettersson
Uppdaterad: 2016-11-01