ESTETISKA PROGRAMMET - ESTETIK OCH MEDIA

Estetiska programmet är ett högskoleförberedande program. Estetik och media är utbildningen för dig som vill börja din inriktning redan första året. Du kan utveckla dina personliga uttryck inom film, tv, foto och layout. Samtidigt får du grundläggande behörighet till högskolan.

Inriktningar för Estetiska programmet på vår skola är Estetik och media samt Musik.

Estetik och Media

Vi vänder oss till dig som är kreativ, fantasifull och vill skapa något eget. Du får jobba med foto, film, tv, animation, layout, journalistik och nya medier. Du lär dig alla praktiska och teoretiska grunder i arbetet men får också medverka i professionella sammanhang med uppdrag inom tv-inspelningar, film, reklam, fotografi och text.

Vår vision
För att arbeta långsiktigt och med god kvalitet har vi skrivit ner våra tankar om hur man bäst jobbar med eleverna på Estetik och media.
Läs eller ladda ner här.länk till annan webbplats

År 1

Under första året läser du flera grundläggande och orienterande kurser med möjlighet att prova olika estetiska uttryck.

År 2 och 3

Nu ökar andelen fördjupningskurser. Du får stor frihet att utveckla egna uttryck och idéer. Samtidigt får du en bra grund för vidare studier inom folkhögskola eller högskola.

Efter utbildningen

Du blir väl förberedd för vidare studier inom den estetiska sektorn och andra högskolutbildningar. Exempel på yrken är fotograf och övriga yrken inom mediasektorn.

Besöksadress: Industrivägen 6

Estetik- och mediainriktning