Välkommen till Estetik och Media

Det vi lägger focus på är din trivsel och att det ska kännas roligt att komma till skolan. Självklart arbetar vi också med din lust att jobba med mediaämnen. Men lika viktigt är det med alla andra ämnen och dina möjligheter till vidare studier.

Om du trivs hos oss och dessutom har lust att skapa med foto, film, ljud och text, då har du även stora möjligheter att nå goda resultat och bra betyg. Det är det som öppnar dörrarna för framtiden!

En glad, arbetsam och intresserad elev lyckas förmodligen ganska bra med den saken på estetik och media.

Du kan lägga till ämnen på individuella valet som t.ex. Matematik 2b och Psykologi 1. Då kan du läsa till beteendevetare, socionom eller psykolog.

Välkommen till Estetik och Media önskar lärare och elever!

Hur jobbar vi med media?
Du kommer att delta i fotoutställningar och filmfestivaler, bli publicerad i tidningar och på webben, göra reklam, animation och all slags kortfilm.
Läs mer i vår folderlänk till annan webbplats.

Här är några exempel vad eleverna får jobba med:
- Filmenlänk till annan webbplats från  David Lindgrens konsert våren 2013.
- Hur åk2 jobbar med både foto och film under Tidningscupen 2013länk till annan webbplats
- Då åk3 skötte scenkamerorna under Julgalan 2011länk till annan webbplats
- Fotoelevernas jobb - DinMedialänk till annan webbplats - i samarbete med Annonsbladet.
- Se finalprogrammetlänk till annan webbplats där alla elever i åk3, 2014, jobbar med journalistik, fotografisk bild, TV-produktion och kursen medier,samhälle och kommunikation. Ett större projekt över ämnesgränserna

Det händer ofta många olika saker på Bessemerskolan Media

Våra länkar:
Bambuserlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Mera filmlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Youtubelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
SAIK-TVlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Din Medialänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
HUBlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Klicka här för att se mer vad vi gör.

Sidansvarig: Birgitta Pettersson
Uppdaterad: 2017-02-10