Produktioner och Projekt

Det händer väldigt många olika saker på på skolan. Här visar vi lite av de produktioner och större projekt som eleverna gjort i sin vardag

Tre vinnare på filmfestivalen Exit  hösten 2015.
Under Noomaraton fick eleverna uppdraget att  göra en film under ett dygn utifrån ett antal kriterier. Vann gjorde ES14 EST med ”Sanningen är hård” av Jacob Ederström, Oliver Stenman och Viktor Ivarsson.
Andra plats gick till ES13 EST med "Jag har aldrig dödat någon förut" av Sanna Persson, Maya Juuti Åsberg, Kenny Eklund och Jocke Östgren.
Alla åker till Sverigefinalen i Fimlhuset i Stockholm 27 september.
Alica Lundahl som tog studenten i våras kom tvåa i Mellanviktsklassen med musikvideon Easypie och den är nominerad till Novemberfestivalen i Trollhättan.

Se alla filmerna nedan.
Sanningen är hårdlänk till annan webbplats

Jag har aldrig dödat någon föru
Easypielänk till annan webbplats
Se bakomfilmenlänk till annan webbplats till Easypie

I mars 2015 gjorde åk3 en musikvideo med regissör från Stockholm.
Se Arbetarbladets artikel och TV-reportage. http://www.arbetarbladet.se/gastrikland/sandviken/norea-8-och-medieprogrammet-gor-musikvideo-med-stjarnregissorlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Under våren 2013 gjordes två stora jobb.
Ett jobb under David Lingrens konsert på Göransson Arena. Se filmenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för att se hur det gick till.
Några har jobbat med Joh De Sohns musikvideo och då arbetat med att frilägga benen under rymdfarkosterna i videonlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster - så att de svävar. Musikvideoregissören Mikeadelica är en återkommande gästlärare på skolan. Senast var det Dead By Aprillänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster som gjordes helt och hållet av eleverna under ledning av Mikeadelica.

Våra länkar

Livekanal - Bambuserlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Medias samladelänk till annan webbplats filmer
Youtubekanal Bessemer Medialänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
SAIK-TVlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
DinMedialänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterWebbsidan HBUlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Hållbar utveckling.

Sidansvarig: Birgitta Pettersson
Uppdaterad: 2017-02-10