Busskort - Skolbiljett

Ansökan gäller heltidsstuderande elever som har minst 6 km färdväg mellan bostaden och skolan. Det är alltid folkbokförings­adressen som gäller. Kommunens ansvar för elevens dagliga resor omfattar gymnasieelever fram till och med utgången av det första kalenderhalvåret det år de fyller 20 år. Du som har eller söker inackorderingstillägg har ej rätt till busskort.

Nya elever i åk1 ansöker via nedan angiven information

Ansök om nytt busskort inför varje nytt läsår.

• Skolan rekomenderar att du ansöker hos din kommun innan du slutar för sommaren.
    Ansökan för Sandviken kommuns elever öppnar 16 maj.
    Kommunerna har egna sista ansökningsdag, se länk till din kommun nedan.

• Ansök i tid!! och hämta ut ditt busskort innan skolstart (vissa kommuner skickar hem kortet, se länk till din kommun)
  • X-Trafik meddelar att alla elever som reser med kollektivtrafik, ska ha ett giltigt färdbevis från första skoldag.
  • Söker du busskort efter din kommuns sista ansökningsdag, är risken att din ansökan inte hinner behandlas innan skolstart, du får då själv bekosta dina resor tills dess du får ditt kort.
  • Ingen reser gratis på X-trafiks bussar, inte ens första skoldagen.

• Under pågående läsår kontaktar du alltid din egen kommun om du behöver:
    - ansöka om nytt kort,
    - tappat bort kort
    - har ett trasigt kort

Utlämning av busskort

• Sandviken kommuns elever brukar hämta sina busskort på Medborgarservice innan skolan börjar, ingen utdelning sker på Bessemerskolan.
  • Elever från Gävle, Hofors och Ockelbo brukar hämta ut eller få kortet hemskickat innan skolstart, se information hos sin egen kommun

Information o ansökan hos våra kommuner:

Sandvikens kommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Gävle kommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hofors kommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster - Ansökanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ockelbo kommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster