Frånvaro: sjukanmälan och ledighet för elev

Sjukanmälan - Elev

• Om du som elev på grund av sjukdom eller annan orsak inte kan delta i skolarbetet, ska du omgående anmäla detta.
  • Sjukanmälan och all annan korttidsfrånvaro ska göras av vårdnadshavare eller myndig elev.
  • Vårdnadshavare sjukanmäler elev via appen Tieto Education manual - anmälan via app PDF (pdf, 404.8 kB)eller via SMS tjänsten manual - anmälan via SMS
    (pdf, 139 kB)
  • Myndig elev sjukanmäler via edwise eller sms till mentor.

• Om du som elev måste avbryta skoldagen p.g.a. sjukdom eller annat ska du även kontakta din mentor.
  • All frånvaro som ej är anmäld räknas som ogiltig frånvaro
    och kan påverka din ersättning från CSN.

Ledighetsansökan - Elev

• Ledighet i upp till 5 dagar kan beviljas i de fall särskilda skäl föreligger.
  • Längre ledighet beviljas endast om mycket särskilda skäl föreligger.
  • Ledighetsansökan skall vara inlämnad till Rektor minst en månad innan sökt ledighet.
  • Den ska vara fullständigt ifylld och underskriven av elev och vårdnadshavare.
  • Skälet till ledighet ska tydligt framgå på ansökan.

> Ansökan om ledighetPDF (pdf, 533.5 kB)