Prövning av gymnasiekurs

På Bessemerskolan tar vi emot elever för prövning i mån av plats och resurstid. I första hand elever som går på skolan, i andra hand elever som gått på skolan och därefter externa elever från andra skolor.

Det finns två prövningstillfällen under ett läsår. Ansökan för höstterminen ska vara inlämnad senast tisdag vecka 34
och för vårterminen ska vara inlämnad senast tisdag vecka 02.

Intern elev, du som fortfarande är elev på skolan.

Prövningen är kostnadsfri för elever som går i gymnasieskolan om kursen ingår i elevens studieplan. Betyget utfärdas i samband med ordinarie betygsättning vid terminslut i januari eller i mitten av juni.

Extern elev, du som slutat och vill pöva i en eller flera kurser.

Är du inte längre elev vid gymnasieskolan kostar prövningen 500 kr/kurs, om du nu inte tidigare har fått betyget IG/F på kursen.
OBS! Inbetald avgift återbetalas ej.

När du fått godkänt beslut på att genomföra prövningen skall avgift betalas in till kommunen på plusgiro 32228-9.
Märk inbetalningen med: "Prövning, personnummer och kurskod/kurs".

Kvitto på betald avgift skall visas innan prövningen påbörjas. Betyget kommer att skickas hem till dig efter att prövningen är betygsatt.

Sidansvarig: Birgitta Pettersson
Uppdaterad: 2017-10-10