För andra året i rad tilldelas Bessmerbiblioteket kvalitetsmärkningen Skolbibliotek i världsklass! Läs mer härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Biblioteket är nu stängt för terminen.
Vi önskar våra elever ett härligt sommarlov och en glad Student!

Välkommen tillbaka i höst
för läsåret 19/20!

Kontakta oss gärna om du undrar över något. Många gånger går det till exempel bra att studera i biblioteket även utanför ordinarie öppettider.

Om Bessemerbibliotekets uppdrag:
Bessemerbiblioteket är en pedagogisk resurs i skolan. Vi vilar på två ”ben”, läs- och skrivutveckling och medie-och informationskunnighet. Vi arbetar med nyckelbegreppen: skapa nyfikenhet, vara ett fönster ut mot omvärlden och förbereda eleverna för att vara demokratiskt medvetna medborgare och livslånga biblioteksanvändare.

Lärare - här hittar du till Kunskapskatalogen!

Bessemerbiblioteket tilldelades 2018 utmärkelsen Årets skolbibliotek och har fått kvalitetsmärkningen Skolbibliotek i världsklass under 2018 och 2019.

Personal:

Emma Lindgren