AKTUELLT PÅ BESSEMERBIBLIOTEKET

Vi har på grund av den rådande situationen begränsat antalet sittplatser i biblioteket och behöver ibland ha kortare öppethållande. Vi prioriterar studier och studiero under våren-21.

Biblioteket tipsar om tjänsterna Biblio, Världens bibliotek och Cineasterna som fungerar utmärkt att använda hemifrån.

Biblio: Gratis app för lån av e-böcker och ljudböcker. Välj HelGe-biblioteken som ditt bibliotek när du loggar in med personnummer och pinkod.

Världens bibliotek: Gratis lån av e-böcker och ljudböcker på bland annat arabiska, somaliska, persiska och tigrinska med flera. Gå till varldensbibliotek.se Länk till annan webbplats. och skapa ett konto med din mailadress.

Cineasterna: Gratis streamingtjänst för film, dokumentärer och serier. Gå till cineasterna.se Länk till annan webbplats.och välj HelGe-biblioteken som ditt bibliotek när du loggar in med personnummer och pinkod. Lånegränsen är just nu utökad till 10 filmer per månad.

Bessemerbiblioteket fick utmärkelsen

Skolbibliotek i världsklass

Fr. v. Jacob Amnér, Eva Aronsson, Kirsi Rutanen och Emma Lindgren.