Berättelser som förändrar

Under höstterminen 2017 deltar vi i Läsrörelsens projekt "Berättelser som förändrar".

Här kommer vi att samla de resurser vi kommer att arbeta med.

Vi har fått böckerna som ska ingå i projektet och lagt in dessa som klassuppsättningar:

Titlarna vi har fått är:

Boktjuven av Markus Zusak

Förr eller senare Exploderar jag av John Green

Kulor i hjärtat av Cilla Naumann

Den utvalde av Lois Lowry

Mellan dig och dig av Katarina Kieri

Vi använder en arbetsform där vi högläser den valda boken för eleverna och arbetar med innehållet och texten utifrån beprövade lässtrategier. Här kan du ta del av vad forskningen visar om lässtrategier och hur vi använder dem i läs- och skrivutveckling med eleverna. (Länk kommer snart.)

Här finns länkar till en del av det arbetsmaterial vi använt oss av under projektet.

Klicka på bilden ovan för att komma till sliden.

På bibliotekets Pinterestkontolänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster har vi skapat boards tillsammans med eleverna för några av titlarna vi arbetar med.

Klicka på bilden ovan för att öppna material för komparativ analys av bok+film.

Här kan du även skriva ut diskussionskortlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster som underlag för komparativ analys.

Sidansvarig: Emma Lindgren
Uppdaterad: 2017-11-06