Biblioteksrådet

Nästa biblioteksrådsmöte är måndagen den 16 april kl 15.00.

Den 28 mars har filmen Ready Player One premiär. Den baseras på boken med samma namn av Kevin Cline och är en dystopi med gamertema och härlig 80-tals nostalgi. Biblioteksrådet kommer att gå på premiären tillsammans och biblioteket bjuder på biljetten. Vill du följa med? Hör av dig till bibliotekspersonalen så löser vi det.

Vi välkomnar alla gamla och nya medlemmar. Är du inte medlem än men är nyfiken på vad rådet pysslar med tycker vi att du ska komma förbi och säga hej.

Vi bjuder ALLTID på fika!

Historik

Biblioteksrådet har funnits sedan 2005 och firade tio-års jubileum 2015! Rådet består av elever vid Bessemerskolan och dess främsta uppgift är att köpa in böcker för 10 000 kronor per år. Rådet ska också ge sin syn på Bessemerbibliotekets verksamhet, inriktning och aktiviteter, så att eleverna kan vara med att tycka till och direkt påverka hur deras bibliotek ska vara. Vi har haft uppemot tjugofem medlemmar som mest och haft aktiviteter som till exempel biblioteksbio, pysseldagar, utflykter, halloween- och julfiranden och bokfikor. Det är egentligen bara fantasin som sätter gränserna för den verksamhet som biblioteksrådet kan göra. Pitcha din idé och imponera på bibliotekarierna så försöker vi förverkliga den! Som exempel utförde vi för något år sedan en Zombiewalk genom Sandvikens centrum. En annan förverkligad elevidé är vårt Wii-spel som idag är väldigt populärt och används av många på skolan.

Kom och gör din röst hörd, ha roligt och känn makten - join the force!

Sidansvarig: Emma Lindgren
Uppdaterad: 2018-03-22