Bessemerskolan - ett vidare val!

Emma Lindgren

Titel: Bibliotekarie

Arbetsplats: Bessemerbiblioteket (Sedan 2015)

Läser: Jag är lite av en allätare och läser fantasy, romance, dystopier, historiska romaner, chick lit, deckare, nutidsromaner, magisk realism och Young Adults (som ju kan innehålla all of the above). Jag gillar dock inte att bli skrämd och brukar därför försöka undvika skräck och andra läskigheter.

Lyssnar på: Jag blandar vilt mellan rock, pop, singer/songwriters, visor och country. Mina barndomsidoler var Roxette och Michael Jackson, i tonåren lyssnade jag mycket på Nirvana, The Clash, Rolling Stones och Bruce Springsteen och som vuxen har jag adderat lite Lars Winnerbäck, Hello Saferide, Håkan Hellström och Veronica Maggio bland annat.

Ser på: Jag föredrar serier framför film eftersom jag är en sucker för karaktärsutveckling och gillar när intriger och plotlines får tid på sig att falla på plats. Några favoritserier är Dexter, Brothers and Sisters, Gilmore Girls, Orange is the New Black, Nashville, Sons of Anarchy, Downton Abbey, The Good Wife och komediserier som Cougar Town, Frasier, New Girl, Sex and the City och Modern Family.

Min bakgrund: Jag är uppvuxen i Ockelbo och gick estetiska programmet på Vasaskolan i Gävle. Efter gymnasiet var jag väldigt skoltrött och jobbade några år som vårdbiträde inom äldrevården och som försäljare på Systembolaget. När jag började plugga på Högskolan i Gävle trodde jag att jag ville bli jounalist men kom fram till att även om jag älskar att skriva så är inte journalistik min väg att gå. Istället flyttade jag till Borås och började läsa på Bibliotekshögskolan och det blev en fullträff! Jag hade the time of my life i Borås och träffade många underbara människor som är mina vänner än idag, en av dem gifte jag mig med till och med.

Efter att jag blev färdig med min utbildning har jag jobbat på skolbibliotek, folkbibliotek och företagsbibliotek på olika platser i Sverige. För fem år sedan flyttade vi till Gävle för att stanna och jag har sedan dess fått två barn, pluggat lite Historia, Kreativt skrivande och Filmvetenskap på högskolan och jobbat som bibliotekarie på olika bibliotek i Gävle.

Sedan jag började på Bessemerbiblioteket känns det som att jag har hittat hem! Det är en fantastisk härlig arbetsplats och tillsammans med Kirsi jobbar jag för att göra Bessemerbiblioteket till Sveriges bästa skolbibliotek!

Mitt tips: Var din egen bästa vän och var snäll mot dig själv och andra. Det kommer du långt på.