Sök

Vad vill du söka efter?

Elevboende för RIG och NIU

Elevboendet består av 30 st lägenheter som skolan hyr av Sandvikenhus i området Norrsätra. Lägenheterna ligger samlade i två olika trevåningshus nära skolan, en sträcka på ca 800 m, promenad 8 min och cykel 3 min.
Vi erbjuder elevboende under tre år. För att teckna kontrakt ska man gå riksidrottsgymnasium eller nationell idrottsutbildning samt vara inskriven och studera vid Bessemerskolan.

Delat boende

Du som elev kan önska vem du vill dela ditt boende med, men har man inga önskemål kommer vi så långt det är möjligt att placera er tillsammans utifrån samma gymnasieprogram.

Bemanning och policy för boendet

Boendet är bemannat med personal på plats måndag - fredag samt med jourpersonal under helgerna så det finns alltid en vuxen att tillgå vid behov.

Det finns tydliga regler för vad som gäller på boendet för att det ska vara så lugnt klimat som möjligt samt att vårdnadshavare ska kunna känna en trygghet i att det finns riktlinjer i vad som är ok och inte ok när man bor i eget boende utan att vara myndig.

Våra rutiner vid nyckelutlämning

Blivande åk 1 elever skriver kontrakt och hämtar nycklar under helgen veckan innan skolstart. Åk 2-3 elever har möjlighet att hämta ut nycklar under första skolveckan. Nycklarna skall återlämnas inför sommarlovet, senast 4 dagar efter skolavslutningen.

  • För alla elever gäller att målsman tecknar kontraktet. Ordningsregler  kommer att bifogas  kontraktet.
  • 2-3 elever delar på en lägenhet. Den totala kostnaden för en lägenhet är 6 562 kr/månad. Hyran omförhandlas varje år. Hyra betalas endast 10 månader per år (fritt i juli, halva juni och halva augusti).
  • Eleverna har ej rätt att vistas i elevboendet under lov utan särskild anledning.
  • Lägenheterna är på 3-4 rum och kök, adress Tallbacksvägen 15 och 27, postnummer 811 41 Sandviken.
  • Lägenheterna: är omöblerade, är utrustade med tvättmaskin: hushållsel ingår, fri kabel-tv ingår (basutbud) och Internet finns. 100 Mb för 250 kr/ mån/ lägenhet
  • Nycklarna skall återlämnas inför sommarlovet, senast 4 dagar efter skolavslutningen.

Skiss på elevboendet

Planskiss på elevboendet, Tallbacksvägen 27, typlägenhet 1 och 2, 72m2

Bosamordnare Maria Karlström
tel: 026 - 24 03 15
maria.karstrom@edu.sandviken.se

Biträdande rektor Daniel Lind
tel: 206 - 24 03 15
daniel.lind@edu.sandviken.se