NIU - FREESKIING

Hos oss är det viktigt att du som elev ges möjligheten att växa som människa. Vi jobbar för att du ska finna din väg mot en karriär inom freeski skidåkning. Du ges möjlighet att kombinera skola med idrott.

På Bessemerskolan erbjuder vi dig ett brett utbud av program som du kan kombinera med din skidåkning:

• Naturvetenskap
  • Samhällskunskap
  • Teknik
  • Ekonomi

NIU Freeskiing på Bessemerskolan omfattar totalt 500 poäng specialidrott (200p i individuellt val och 300p programförjupning/utökat) och syftar till att du som elev ska nå nationell elit. Vi har 8 platser per år, både killar och tjejer är välkomna.

Vi erbjuder bra försäsongsträning i form av nedsänkta trampoliner, rails, big-airbag hopp, trampett med skumgummigrop samt eget gym/skivstångshall.
Vi startar snöträningen i november/december och kör så länge det finns snö, under vintern tränar vi i Kungsbergets snowparklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Träningarna består av 4 pass i veckan och dom är alla ledarledda.
Vi åker på läger under hösten för att tidigt komma på snö
NIU Freeskiing Sandviken samarbetar med de andra NIU och RIG idrotterna  på skolan för att du ska få en bred och djup utbildning i idrott.

Vi bedriver ett nära samarbete med Kungsberget som ligger 22 km från skolan, vi färdas dit med skolans minibussar, säsongskort får du genom skolan.

Bessemerskolan erbjuder elevboendeöppnas i nytt fönster i lägenhetsform där man finner eget gym.

Vi bedriver även ett samarbete med Jernvallen Multicenter så du kan få idrottsmedicinsk behandling/support vid behov!

Svenska skidförbundet

Kontaktinformation: