Till startsidan

Vad vill du söka efter?

NIU - Innebandy

Din karriär som innebandyspelare kan börja hos oss på Bessemerskolan i Sandviken. Genom din glädje för idrotten får du den energi som du behöver för att ta steget mot eliten.

NIU Innebandy betyder en satsning på nationell elit med teori och innebandyträning. Med tester o personliga samtal är träningarna utformade för att passa eleven som alltid är i fokus.

Vi erbjuder dig kunskap för att ge dig möjligheten att styra innebandyn dit du vill. Hos oss är det viktigt att det finns balans och harmoni i både gruppen och i din satsning. Tre ledord för oss är GLÄDJE, KUNSKAP och HARMONI

Vår egen NIU innebandy film Länk till annan webbplats.

Innebandyelever som står tillsammans på en utsiktsplats utomland och ser ut över havet.

Varje år åker vi på utlandsläger med eleverna i åk 2.

Bessemermodellen

• Du får möjligheten att kombinera studier med innebandy.
  • I Bessemermodellen så möter du personer med erfarenhet av yttersta elit, nu aktiva och tidigare aktiva ledare och idrottare. Deras erfarenheter och din vilja ger dig möjligheten att ta avsteg mot dina mål.
  • Efter tre år hos oss är vårt mål att du ska vara en välutbildad innebandyspelare som kan bidra till din förening och förbund med dina kunskaper.
  • Niu Innebandy är inte knuten till någon förening i Gästrikland, vi ser enbart till att eleven blir så bra som möjligt utan att behöva byta förening. Vi har just nu spelare från Sandvikens AIK, Gävle GIK, Storviks IF, IK Sätra, Runsten och Hofors IBK.
  • Välj NIU-Innebandy och samtidigt studera på ett av skolans program.

Tillsammans med de andra idrotterna orientering och bandy på Bessemerskolan har vi utarbetat en tydlig modell för hur du som idrottare ska nå internationell elit.

Vi har lektion dagtid, träning 4-5 gånger/vecka, däribland teori vilket behandlar delar som idrottspsykologi, idrottsskador, idrottsnutrition samt anatomi och fysiologi.

Här får du gradvis lära dig att träna på gym med fria vikter för en skadefri ökning av din träningsmängd.

Om idrottsskada uppstår under dina studier så kan vi erbjuda professionell hjälp hos vår samarbetspartner Jernvallen multicenter (JMC). Där jobbar erfarna kiropraktorer, naprapater och fysioterapeuter.

Emma Åström
emma.1.astrom@edu.sandviken.se
född-89. Spelare i IK Sätra och tidigare bland annat IBK Alba, IBF Falun och Strömsbro IF. Tidigare tränare i IK Sätra D-jun samt Gästriklands distriktslag.

Lennart Liljedahl
lennart.liljedahl@edu.sandviken.se
född-63. Tränare Gävle GIK herr (allsvenskan) samt tidigare IBK Alba och manager U-19 landslaget.

Ansökan till NIU INNEBANDY - öppen 1/10 - 1/12 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Från bra till Bäst!! Så sök till NIU innebandy på Bessemerskolan i Sandviken. Du ansöker senast 1 december. Ge dig själv chansen att utvecklas både som idrottare och människa genom att söka till oss.