Bessemerskolan - ett vidare val!

NIU - BANDY

År18 eleverna blir de sista som lämnar skolan som RIG-bandy elever.
Från läsåret 2020/2021 upphör RIG bandy i hela Sverige. Vi kommer att behålla vårt bandygymnasium, nu som NIU
- nationell idrottsutbildning. Sista ansökan till NIU Bandy är 1 december.

Bandygymnasiet i Sandviken

I Sandviken har du möjlighet att kombinera dina studier med din idrottssatsning. Du kan välja mellan alla program som skolan erbjuder då vi skräddarsyr ditt schema så att du ska kunna kombinera studier med träning under din skoltid.

Bessemermodellen

Inom ramen för bandygymnasiet arbetar vi med något som vi kallar för Bessemermodellen. Det är en utvecklingsmodell som grundar sig i att vi arbetar för att du ska växa både som människa och idrottare. Vi jobbar med värderingar som eleven i fokus, nyfikenhet, framåtanda och balans i livet.

Eget ansvar - egen utveckling

Du kommer själv att få ta stort ansvar för din egen utveckling. Tillsammans med en av instruktörerna kommer du att planera, genomföra samt utvärdera din träning.

Instruktören kommer även att fungera som en mentor och kommer att finnas som stöd för dig även i frågor som inte rör just bandyn. För oss är det som sagt viktigt att du utvecklas både som människa och bandyspelare och då tror vi på bra balans i din tillvaro samt i ditt idrottande. Det är ett stort steg att flytta hemifrån och det kräver trygghet för att det ska kännas bra.

Vårt mål

Att varje år slussa ut välutbildade bandyspelare runt om i landet som sedan kan bidra med sina kunskaper i flera olika klubbar.

Bandygymnasiet på Bessemerskolan i Sandviken har lång erfarenhet av utbildning av spelare i åldern 15-19 år. Vi har funnits sedan 1977 och har fostrat spelare som Erik Pettersson , Daniel Berlin, Daniel Mossberg, Patrik Nilsson, Linus Pettersson, Magnus Muhrén, Emma Kronberg, Linda Odén, Malin Andersson m.fl.

Kurser

I årskurs 1 och 2 läser du två kurser parallellt. Det handlar om Idrottspecialisering (bandyn) samt Tränings- och tävlingslära. Tränings- och tävlingslära är en teoretisk kurs som behandlar delar som idrottspsykologi, idrottsskador, idrottsnutrition, idrottens värdegrund m.m. I årskurs 3 läser du enbart Idrottspecialisering.

Elevboende

Om det är så att du är i behov av ett boende så har skolan ett väl fungerande elevboende där även elever från andra idrotter bor.

Mer om elevboendet

Träningar

Under säsongen erbjuds du 3 isträningar samt 1-2 fyspass på schemat varje vecka. Passen är anpassad efter individens utvecklingsplan samt efter individens belastning för stunden. Under våren tränar vi försäsongsträning 4 pass i veckan.

Kontaktinformation:
Bandyinstruktörer:

Peter Isaksson
tel: 070-664 90 65
peter.isaksson@edu.sandviken.se

Johanna Pettersson
tel: 070-586 70 21
johanna.1.pettersson@
edu.sandviken.se