Bessemerskolan - ett vidare val!

RIG - BANDY

”Bandy är roligt för det är taktiskt. I Sandviken får jag möjligheten att tillsammans med andra bandyspelare utveckla min taktiska och individuella förmåga med stöttning av kunniga ledare.” – Olle Berglund, mittfältare

Inom ramen för bandygymnasiet arbetar vi med Bessemermodellen. Bessemermodellen är en utvecklingsmodell som vi har tagit fram tillsammans med andra idrotter i Sandviken. Modell grundar sig i att vi arbetar för att du ska växa både som människa och som idrottare. Vi vill hjälpa dig att bredda din repertoar. Vi jobbar med värderingar som eleven i fokus, nyfikenhet, framåtanda och balans.

De teoretiska delarna i kurserna Träning- och tävlingslära och Idrottspecialisering kommer du att läsa tillsammans med andra idrottare som befinner sig på samma höga idrottsliga nivå som du själv. Detta ger dig ett brett nätverk av idrottare som befinner sig i samma livssituation som du och tillsammans kan ni hjälpa varandra framåt i er utveckling. Du kommer att utbildas i bandy tillsammans med andra fokuserade och duktiga bandyspelare under ledning av utbildade ledare med stort kunnande.

”Jag vill utvecklas till en elitspelare och vill därför lära mig hur jag kan nå dit. I Sandviken får jag hjälp med att fylla de luckor som jag har för att nå hela vägen.” - Alexander Larsson, målvakt.

Bandygymnasiet på Bessemerskolan i Sandviken har lång erfarenhet av utbildning av spelare i åldern 15-19 år. Vi har funnits sedan 1977 och har fostrat spelare som Daniel Berlin, Magnus Muhrén, Emma Kronberg, Linus Pettersson, Linda Odén, Patrik Nilsson, Erik Pettersson m.fl.

Hos oss har du möjlighet att ta ett stort steg mot eliten. Vi driver en verksamhet som ständigt utvecklas och vi har som mål att hela tiden vara ledande inom utbildningen för unga talanger. Vårt mål är att varje år slussa ut välutbildade bandyspelare runt om i landet som sedan kan bidra med sina kunskaper i flera olika klubbar.

"Jag vill nå en hög internationell nivå. Efter mina 3 år i Sandviken vill jag även kunna utmana om en plats i U-23 landslaget. I övrigt vill jag vara tillräckligt redo för livet när jag slutar skolan”. – Olle Berglund, mittfältare.

Du kommer själv att få ta stort ansvar för din egen utveckling. Tillsammans med en av instruktörerna kommer du att planera, genomföra samt utvärdera din träning. Instruktören kommer även att fungera som en mentor och kommer att finnas som stöd för dig även i frågor som inte rör just bandyn. För oss är det viktigt att du utvecklas både som människa och som bandyspelare och då tror vi på bra balans i din tillvaro samt i ditt idrottande. Det är ett stort steg att flytta hemifrån och det kräver trygghet för att det ska kännas bra.

"Jag ville till nästa nivå inom bandyn och därför valde jag Sandviken. Här får jag ta ansvar över mig själv och jag växer som människa, vilket gör mig redo för vuxenlivet.” – Elin Sundell, mittfältare.

Ansökan till RIG bandylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster 
öppen 15/9 - 1/12

Kontaktinformation:
Bandyinstruktörer:

Peter Isaksson
tel: 026 - 24 24 22
peter.isaksson@edu.sandviken.se

Johanna Pettersson
tel: 026 - 24 24 93 johanna.1.pettersson@edu.sandviken.se

Thony Lindqvist
tel: 026 - 24 24 12
carl.lindkvist@edu.sandviken.se