RIG - ORIENTERING

Orienteringsgymnasiet i Sandviken

Här på Bessemerskolan sätter vi dig i centrum! Vi tränare är examinerade från Högskolan Dalarna som tränare och lärare och har sedan dess vidareutbildat oss inom bl.a. ACT (mental träning), motiverande samtal, styrketräning, massage och löpteknik. För att verksamheten och våra elever hela tiden ska utvecklas och ta nya steg har varje tränare en individuell utbildningsplan för att höja kompetensen inom tränarteamet.

Träning och utveckling

Hos oss finns ett styrketräningskoncept med MAQ, Redcord och skivstångsstyrka. Från stabiliserande till explosiv styrka för att du ska ha en skadefri ökning av din träning och bli en bättre löpare.

Tränarna för orientering, bandy och innebandy jobbar tillsammans i lokaler med samtalsrum, teorisal samt test- och tränings­utrustning. Här får du individuell hjälp i samtal eller praktiskt med utveckling, av ex. löp- och styrketräningsteknik.

Studier

Välj Orienteringsgymnasiet i Sandvikenlänk till annan webbplats och samtidigt studera på ett av Bessemerskolans program.

Elevboende

Vid elevboendet finns anställd personal (150%) som jobbar vardagar fram till klockan 21.00 och under helgerna finns det alltid vuxennärvaro i form av anställda vid elevboendet eller av tränare på någon av skolans idrottsutbildningar.

Bild: Olle Boström , Ol-elev 2006-2009, läs intervjun med honom härPDF (pdf, 123.1 kB)

Ansökan till RIG - OLlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
öppen 11/9 - 11/10