Sök

Vad vill du söka efter?

NIU - Innebandy

För dig som vill kombinera gymnasiestudier med träning på skoltid! Utbildningen är en satsning mot nationell elit som går att kombinera med samtliga program som skolan erbjuder.

Innebandygymnasiet i Sandviken

Vi strävar efter att ge bästa möjliga förutsättning för att du ska nå dina mål. Vi tränar i Bessemerhallen som ligger i anslutning till skolan, samt i vårat gym som vi har gemensamt med de andra två idrotterna här på skolan. Hos oss är det viktigt att det finns balans och harmoni, dels i din satsning, men också i gruppen. Efter tre år hos oss är vårt mål att du ska vara en välutbildad innebandyspelare som kan bidra till din förening och förbund med dina kunskaper.

Tre ledord som styr vår verksamhet är: Glädje, kunskap & harmoni

I anknytning till skolan finns ett elevboende där du vid behov har möjlighet att bo.
Bessemerskolans elevboende Länk till annan webbplats.

Ansökan till NIU-Innebandy är öppen 15/9 - 1/12: https://gymnasieansokan.innebandy.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

NIU Innebandy är inte knuten till någon förening i Gästrikland. Vi har däremot en regelbunden kontakt med de flesta föreningar för att balans och belastning ska vara rimlig för våra spelare. Vi har just nu spelare från Sandvikens AIK, Gävle GIK, IBK Runsten och Hofors IBK.

Varje år åker vi på träningsläger utomlands.

Varje år åker vi på utlandsläger med eleverna i åk 2.

Tillsammans med de andra idrotterna orientering och bandy på Bessemerskolan har vi utarbetat en tydlig modell för hur du som idrottare ska nå internationell elit.

Vi har lektion dagtid, träning 4-5 gånger/vecka, däribland teori vilket behandlar delar som idrottspsykologi, idrottsskador, idrottsnutrition samt anatomi och fysiologi.

Här får du gradvis lära dig att träna på gym med fria vikter för en skadefri ökning av din träningsmängd.

Om idrottsskada uppstår under dina studier så kan vi erbjuda professionell hjälp hos vår samarbetspartner Jernvallen multicenter (JMC). Där jobbar erfarna kiropraktorer, naprapater och fysioterapeuter.

I årskurs 1 och 2 läser du två kurser parallellt. Idrottsspecialisering 1 och 2 samt tränings- och tävlingslära 1 och 2.

  • Idrottsspecialisering med inriktning innebandy
  • Tränings- och tävlingslära är en teoretisk kurs som behandlar delar som idrottspsykologi, idrottsskador, idrottsnutrition samt anatomi och fysiologi

I årskurs 3 läser du enbart idrottsspecialisering 3. Totalt under tre år läser du 500 poäng.

Sofia Lundmark
Telefon: 076-336 37 47
sophia.lundmark@edu.sandviken.se

Lennart Liljedahl
Telefon: 070-280 89 61
lennart.liljedahl@edu.sandviken.se