Bessemerskolan - ett vidare val!

Bandygymnasiet kvar i Sandviken!

Riksidrottsförbundet har idag beslutat att Sandviken får behålla sitt Bandygymnasium i sin helhet.

I Riksidrottsförbundets första förslag till dimensionering för Riksidrottsgymnasium 2017-2020 så togs 60 platser bort för bandy. Det skulle innebära att båda befintliga RIG:en, Sandviken och Nässjö skulle bli av med sina platser. Svenska Bandyförbundets remissvar löd att de i första hand ville behålla ett RIG för flickor i Nässjö, och ett RIG för pojkar i Sandviken. Deras andra förslag var att behålla RIG i sin helhet i Sandviken. Det andra förslaget är den linje som RF valde att gå på.

“– Det är mycket glädjande och befriande att vi får behålla vårt Bandygymnasium med RIG-status. Vi vet att vi leverar en bra utbildning och vi kommer att fortsätta göra det även i framtiden. Det är viktigt för bandyn att ha kvar sin RIG-status och vi är extra stolta att vi får ha det enda RIG:et för bandy i Sverige här i Sandvikens Kommun. ” biträdande rektor Johan Ohlsson

Detta beslut innebär att Sandviken och Bessemerskolan kommer att ha 10 platser per årskurs för både pojkar och flickor även i framtiden (totalt 30 platser).