Bessemerskolan - ett vidare val!

Bessemerskolan Media vann två tunga filmpriser.

Filmfestivalen Exit gick av stapeln i helgen. I klassen Mellanvikt vann filmen "Unknown". Filmen kommer att tävla i Novemberfestivalen som är sverigefinalen för svensk kortfilm i Trollhättan. "SM i kortfilm" står på spel kan man säga! Viktor Ivarsson regisserade/filmade och produktionsgruppen bestod av Oliver Stenman, Jacob Ederström från Media årkurs tre, Johan Germundsson från Teknik årkurs tre samt Aidin Azizi Gargari och Rickard Askeroth från Media årskurs två. Den sistnämnda som skådespelare.

Så här löd motiveringen. 
"Vinnaren av Mellanviktskategorin går till filmare som har känsla för klipprytmik, och ett tekniskt kunnande som är snäppet vassare. Efter idag kommer denna film aldrig att vara okänd".

Övre raden. Luke Smith, Viktor Ivarsson, Jacob Ederström, Johan Germundsson. Liggadne: Oliver Stenman.

Bessemerskolan Media tog även hem första pris i Noomaraton.
Noomaraton är en tävling där man som lag har 24 timmar på sig att färdigställa en max fem minuter lång film med olika kriterier som tex platser och saker. Det övergripande temat var "Nu eller aldrig".

Första pris gick till Lag Abnorm nedan med filmen "Fast". I priset ingår en resa till Filmhuset i Stockholm där det blir sverigefinal med galamiddag och mingel.
I laget ingick 
Viktor Ivarsson, Jacob Ederström, Johan Germundsson

Oliver Stenman och Luke Smith, 

Övre raden. Viktor Ivarsson, Jacob Ederström, Aidin Azizi Gargari, Rickard Askeroth. Nedreraden. Oliver Stenman och Johan Germundsson.