Sveriges bästa svetsutbildning 2018!

Industritekniska programmmet på Bessemerskolan i Sandviken har av Svetskommissionen blivit utsedd till Årets IW-skola 2018
(IW-International Welding)

Juryns motivering:
"Genom en tydlig satsning på kvalitetsarbete och branschgodkännande driver Bessemerskolan en mycket framgångsrik svetsutbildning. De många IW-diplomen- upp till högsta nivå- vittnar om ett systematiskt arbete som ger eleverna de bästa förutsättningarna för yrkeslivet.
Lärare som har förmåga att skapa en trevlig atmosfär men ändå ställa höga krav på eleverna tillsammans med en verkstad som imponerar med fin och modern utrustning, gör Bessemerskolan till årets IW-skola 2018."

Länk: Svetskommissionen/IW skolalänk till annan webbplats

Genom det här priset vill svetskommissionen uppmärksamma det arbete som läggs ner ute på skolorna och ge ett bevis på branschens uppskattning. Förutom äran innebär utmärkelsen också att skolan tilldelas ett stipendium.

Övriga nominerade:
Competens Utbildning i Ystad