Ung Företagsamhet

Bessemerskolan har en lång erfarenhet av att arbeta med Ung Företagsamhet - UF där många av skolans elever väljer att starta och driva ett UF-företag under något av sina gymnasieår. Ung Företagsamhet vänder sig till samtliga elever på gymnasiet, oavsett program, så det spelar ingen roll om du går ett yrkesförberedande eller högskoleförberedande program.

Att prova på företagandet som sträcker sig över ett läsår där du som elev i undervisningen tar fram idéer till att prova på att start, driva och avveckla ett företag med allt vad det innebär.

Entreprenöriellt lärande handlar om att rusta för morgondagens arbetsliv och samhälle, att bli stimulerad och motiverad till att själv skapa nya kontakter tillsammans med dina klasskamrater, kan tro på dig själv, skapa drivkraft, kreativitet och att gå från idé till handling, tänka utanför ramarna och att ta vara på varje människas inneboende kraft och företagsamma förmåga och skapa företagsamhet.

Vill du läsa mer om UF kan du göra det här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Gävleborgs bästa UF-företag, Concrete Design UF – Sandviken 2015.

Sidansvarig: Birgitta Pettersson
Uppdaterad: 2017-11-20