EKONOMIPROGRAMMET

Ekonomiprogrammet är ett högskoleförberedande program. Programmet väljer du som främst är intresserad av ekonomi, marknadsföring eller juridik. Utbildningen kan leda till en examen som diplomerad gymnasieekonom, men förbereder dig även för yrkeslivet och eget företagande. Studierna är varierade och du får utveckla både din kreativitet och problemlösningsförmåga.

Våra inriktningar på Ekomomiprogrammet är

Ekonomi inriktning - Ung Företagsamhet

På Ekonomiprogrammets inriktning ekonomi driver eleverna under år 2 Ung Företagsamhet. Det innebär att du tillsammans med några kompisar startar och driver ett eget företag under ett läsår, utvecklar och säljer riktiga produkter, deltar i mässor, tävlingar m.m.

Juridik inriktning

Inriktningen Juridik ger dig fördjupad kunskap om lagar, rättegångar, brott och straff, avtal, arbetsrätt och konsumentskydd.
Du får veta mer om rättsordningens betydelse i ett demokratiskt samhälle och hur den påverkas av internationell rätt.
Inriktningen utvecklar din förmåga att analysera och bedöma juridiska problem med hjälp av rättskällor och juridiska metoder.

Verklighetsbaserat lärande

Genom ett utvecklat samarbete med det lokala näringslivet, genomförs ett antal projektarbeten knutna till våra partnerföretag. Det kan till exempel vara på bank, ett företags ekonomi- eller marknadsavdelning eller ett konsultföretag inom redovisningsbranschen.

Den verklighetsbaserade delen av utbildningen är viktig för att du ska få omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. Genom Ung Företagsamhet och olika projekt är du väl förberedd att möte verkligheten

Diplomerad Gymnasieekonom

- antagningsbar och anställningsbar

Som diplomerad gymnasieekonom blir du både anställningsbar och antagningsbar. Du har möjlighet att söka de jobb som finns och om du skulle viljastudera vidare är du samtidigt behörig att söka till olika ekonomiska utbildningar på högskolor och universitet

År 1

Under det första året läser du gymnasiegemensamma kurser, företagsekonomi, juridik och lär dig att arbeta självständigt i olika projekt.

År 2

Beroende på inriktningsval så ligger fokus på företagande där du driver UF företag eller inom juridiken där du fördjupar dig i rätten och samhället. Du börjar även läsa in den särskilda behörigheten till högskolan

År 3

År 3 genomförs flera projekt tillsammans med våra partnerföretag. Du läser fler merit- och behörighetsgivande kurser och genomför ett större självständigt gymnasiearbete.

Efter utbildningen

Banktjänsteman, Ekonomiassistent, Marknadsassistent, Inköpare eller Projektledare.

Efter högskoleutbildning: Civilekonom, Advokat, Personalchef, Informationschef eller VD.

Adress:
Besöksadress:Industrivägen 7