INDUSTRITEKNISKA PROGRAMMET

Industritekniska programmet är ett yrkesprogram. Programmet är ett samspel mellan modern teknik och traditionellt hantverk. Det passar dig som vill jobba med både teori och praktik, och erbjuder tre inriktningar: Svetsteknik, Driftsäkerhet-underhållsteknik och Produkt-maskinteknik. De två sistnämnda läser du som lärlingsutbildning.

Vi arbetar i en fräsch miljö med modern utrustning och följer de nya Europasvetsnormerna. Vi har individuella studieplaner där du kan välja kurser efter intresse. En del av utbildningen är förlagd till företag, APL. På alla våra inriktningar kan du läsa in grundläggande högskolebehörighetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Våra inriktningar på Industritekniska programmet

Svetsteknik med internationell inriktning

För dig som vill arbeta med teknik, svetsning och tillverkning av olika plåtkonstruktioner med hjälp av avancerad utrustning. Inriktningen förbereder dig bland annat för ett arbete som internationellt certifierad svetsare. En del av utbildningen är förlagd till företag, 15 veckors APL. Läs mer om IW –framtidens svetsare på www.svets.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Under år 2-3 kan man välja följande inriktningar som lärlingsutbildning

Driftsäkerhet- och underhållsteknik

För dig som vill arbeta med underhåll och reparationer av maskiner och utrustning. Inriktningen förbereder dig bland annat för ett arbete som underhållsreparatör.

Produkt- och maskinteknik

För dig som vill arbeta med teknik, använda datorer som hjälpmedel vid konstruktion, styrning och tillverkning. Inriktningen förbereder dig bland annat för ett arbete som CNC-operatör.

Följ oss på Facebook

År 1

Årskurs 1 är gemensamt med grunder i plåt, svets, svarv, fräs, CAD, ritningsläsning med mera.

År 2 och 3

Elever som väljer Driftsäkerhet- underhåll eller Produkt- maskinteknik är ute på företag halva utbildningstiden.

Efter utbildningen

Industritekniska programmet förbereder dig för ett modernt industriarbete direkt efter gymnasiet. Beroende på inriktning kan du komma att arbeta som svetsare, CNC-operatör, underhållsreparatör eller arbeta med plåt. För närvarande är arbetsmarknaden mycket god för de elever som går på programmet.

Besöksadress: Industrivägen 8

Postadress: