NATURVETENSKAPS­­PROGRAMMET

Naturvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program. Programmet ger en bred utbildning där du får en bra grund att bygga vidare på. De flesta elever som studerat på NA-programmet fortsätter med högskolestudier inom naturvetenskap och teknik. En utbildning inom naturvetenskap öppnar möjligheter till attraktiva arbeten i Sverige och internationellt.

Våra inriktningar på Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskap

Inriktningen Naturvetenskap ger dig fördjupade kunskaper inom biologi, fysik, kemi och matematik.

Naturvetenskap och samhälle

Inriktningen Naturvetenskap och samhälle ger dig kunskaper inom naturvetenskap, samhällskunskap och geografi.

År 1

I årskurs 1 läser du baskurserna i de naturvetenskapliga ämnena. Exempel på andra kurser är svenska, engelska och moderna språk.

År 2 och 3

I årskurs 2 och 3 läser du främst fortsättningskurserna och inriktningskurserna i de naturvetenskapliga ämnena. Du läser också fördjupningskurser och individuella val.

Efter utbildningen

Programmet ger dig förutsättningar för högskolestudier inom främst naturvetenskap, matematik och teknik men även inom andra områden. Vill du läsa vidare efter gymnasiet, men är osäker på inriktning, är naturvetenskaps-programmet ett bra val. Dörrarna till de flesta utbildningar kommer då att stå öppna för dig.

Besöksadress: Industrivägen 7

Naturvetenskapsprogrammet