TEKNIKPROGRAMMET

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program. Programmet är för tjejer och killar som är intresserade av modern teknik, teknikutveckling, datorer och design. Det är ett brett program som kombinerar teoretiska studier med praktisk problemlösning. Programmet ger dig möjlighet till en mängd yrkesval i Sverige eller internationellt. Vi erbjuder två inriktningar som båda ger den behörighet som krävs om du vill studera vid högskola eller universitet.

Våra inriktningar på Teknikprogrammet

Design och produktutveckling

Inriktningen för dig som vill jobba kreativt med att utveckla och designa morgondagens varor och produkter med den senaste teknologin.

Informations- och medieteknik

Inriktningen för dig som vill jobba kreativt med att designa och utveckla appar och digitala tjänster med den senaste teknologin. Här får du lära dig hur olika typer av appar utvecklas för webben, mobilen och datorn.

Teknikcollege

Teknikcollege är en kvalitetsstämpel från industrirådet. Det ger dig bl a möjlighet att läsa fler kurser och därmed få större högskolebehörighet. Du får också praktik ute på företag i teknikbranschen. Sammanhållna skoldagar och en tydlig koppling mellan teori och praktik, i form av projekt, är också kännetecken för Teknikcollege.

MatematiK

På teknikprogrammet läser du matematik 01c, 02c och 03c som obligatoriska kurser, samt att du kan läsa matematik 04 och 05 som valbara kurser. Repetera gärna matematik inför skolstart i åk 1 genom att arbeta med uppgifter i följande matematik-kompendiumPDF (pdf, 2.9 MB).

Följ oss på Facebook

År 1

År 1 läser du grundläggande kurser inom programmet samt gymnasiegemensamma ämnen för att få en bra grund att stå på.

År 2 och 3

År 2 börjar du läsa kurser inom din valda inriktning och i år 3 fortsätter du med fördjupningskurser inom inriktningen.
År 2 och 3 kommer du även att fördjupa dig i flera av de ämnen som du läste under ditt första år.

Efter utbildningen

Efter utbildningen kan du studera vidare för att bli till exempel arkitekt, webbdesigner, ingenjör, 3D- designer, mjukvaruutvecklare, industridesigner, IT-arkitekt, spelprogrammerare och civilingenjör.

Besöksadress: Industrivägen 7

Teknikprogrammet