Elevboende för RIG och NIU

Elevboendet består av 36 st lägenheter som skolan hyr av Sandvikenhus i området Norrsätra. Lägenheterna ligger samlade i två olika trevåningshus nära skolan. Tot sträcka ca 800 m,
promenad 8 min och cykel 3 min. Vi erbjuder elevboende under tre år. För att teckna kontrakt ska man gå riksidrottsgymnasium eller nationell idrottsutbildning samt vara inskriven och studera vid Bessemerskolan.

Vid inflyttning inför nytt läsår

• Blivande åk 1 elever skriver kontrakt och hämtar nycklar under helgen veckan innan skolstart.
  • Åk 2-3 elever har möjlighet att hämta ut nycklar under första skolveckan.

Studentkontraktet innebär följande:

• Lägenheterna är på 3-4 rum och kök och ligger på
    Tallbacksvägen 15 och 27, postnummer 811 41 Sandviken.
  • 2-3 elever delar på en lägenhet. Den totala kostnaden för en lägenhet är 5 562 kr/månad. Hyran omförhandlas varje år.
  • Hyra betalas endast 10 månader per år (fritt i juli, halva juni och halva augusti).
  • Eleverna har ej rätt att vistas i elevboendet under lov utan särskild anledning.
  • För alla elever gäller att målsman tecknar kontraktet.
  • Ordningsregler  kommer att bifogas  kontraktet.
  • Lägenheterna är omöblerade
  • Lägenheterna är utrustade med tvättmaskin
  • Hushållsel ingår
  • Fri kabel-tv ingår (basutbud)
  • Internet finns, 100 Mb, 250 kr/ mån/ lägenhet
  • Nycklarna skall återlämnas inför sommarlovet, senast 4 dagar efter skolavslutningen.

De elever som inte har något önskemål om vem eleven vill dela  lägenhet med, kommer så långt det är möjligt, att placeras tillsammans med elever från samma program.

Boendet är bemannat med personal på plats måndag- torsdag samt med jourpersonal under helgerna så det finns alltid en vuxen att tillgå vid behov. Det är framjobbat tydliga regler för vad som gäller på boendet för att det ska vara så lugnt klimat som möjligt samt att vårdnadshavare ska kunna känna en trygghet i att det finns riktlinjer i vad som är ok och inte ok när man bor i eget boende utan att vara myndig.

Ordningsregler, ElevboendePDF (pdf, 121.8 kB)

Anmälningsblankett, ElevboendePDF (pdf, 134 kB)

Ansökan om boende på lov för elevPDF (pdf, 178.3 kB)

Bosamordnare