Välkommen till Bessemerskolan
På Bessemerskolan ska du känna dig sedd, bekräftad och välkommen.
Om skolan
Tillsammans är vi ca 1000 elever och 180 personal fördelade på 5 högskoleförberedande program och 7 yrkesprogram med flera olika inriktningar samt 4 introduktionsprogram och en anpassad gymnasieskola. Vi har ett riksidrottsgymnasium RIG med inriktningen orientering samt nationell idrottsutbildning NIU med inriktning bandy och innebandy.
Våra utbildningar är samlade i fina och ändamålsenliga lokaler på Bessemerområdet i Sandviken. Du har nära till bussar och promenadavstånd till centrum.
Här finns också ett stort och modernt skolbibliotek som fått utmärkelsen – ett skolbibliotek i världsklass - flera år i rad.
Vi har ett tätt samarbete med näringslivet och flera av våra program är certifierade av branschen. På våra yrkesprogram finns stora möjligheter till spännande och lärorik praktik i närområdet men även på andra platser i Sverige. Våra högskoleförberedande program åker på flera intressanta och inspirerande studiebesök eller studieresor både inom och utom Sverige. Skolan har ett välutvecklat arbete med likabehandling för att främja trygghet och studiero. Vi vill att Du som elev ska kunna ha inflytande över din skolgång, därför finns forum som klassråd och elevråd som viktiga mötesplatser.
- Vi erbjuder en skola med behöriga lärare, elevhälsa och studie- och yrkesvägledare som tillsammans med övrig personal ger er en kvalitativ och trygg studiegång.
- Hos oss får Du möjlighet att möta kluriga, utvecklande, ibland krävande men också roliga utmaningar.
- Oavsett vilket program du väljer eller vilka dina drömmar är, vill vi att du ska bli redo att möta framtiden. Därför kommer vi att vägleda dig med trygghet och stöttning genom gymnasiet.
- Hos oss på Bessemerskolankommer du att få en lärorik och intressant gymnasietid.
Vi arbetar för att:
- Skolans gemensamma värdegrund och för att vi tillsammans, elever och personal, ska känna trivsel och arbetsglädje.
- att vår skola präglas av en helhetssyn som gynnar lärande, öppenhet och delaktighet.
- att våra elever ska upptäcka sina möjligheter, och få förutsättningar för utveckling och en ökad självkänsla.
Elevdemokrati
På vår skola arbetar vi aktivt med att hitta formerna för hur elevdemokratin ska utformas och att klargöra i vilka frågor som eleverna vill ha inflytande. I klasserna diskuteras bland annat frågor som berör hur vi visar varandra respekt, om tjejer och killar behandlas olika, om vi diskriminerar varandra på annat sätt.
Gör en rundvandring på våra olika program