Sök

Vad vill du söka efter?

RIG - Orientering

Här på Bessemerskolan sätter vi dig i centrum! Vi tränare är examinerade från Högskolan Dalarna som tränare och lärare och har sedan dess vidareutbildat oss inom bl.a. ACT (mental träning), motiverande samtal, styrketräning, massage och löpteknik. För att verksamheten och våra elever hela tiden ska utvecklas och ta nya steg har varje tränare en individuell utbildningsplan för att höja kompetensen inom tränarteamet.

Orienteringsgymnasiet på uppstartsläger i Bjursås 2020

Träning och Utveckling

Hos oss finns ett styrketräningskoncept med MAQ, Redcord och skivstångsstyrka. Från stabiliserande till explosiv styrka för att du ska ha en skadefri ökning av din träning och bli en bättre löpare.Tränarna för orientering, bandy och innebandy jobbar tillsammans i lokaler med samtalsrum, teorisal samt test- och tränings­utrustning.Här får du individuell hjälp i samtal eller praktiskt med utveckling, av ex. löp- och styrketräningsteknik.

I årskurs 1 och 2 läser du två kurser parallellt. Idrottspecialisering 1 och 2 samt Tränings- och tävlingslära 1 och 2.
  • Idrottspecialisering med inriktning bandy.
  • Tränings- och tävlingslära är en teoretisk kurs som behandlar delar som idrottspsykologi, idrottsskador, idrottsnutrition, idrottens värdegrund m.m.

I årskurs 3 läser du enbart Idrottspecialisering 3.

Är planen att gå 4 år läser du Träning- och tävlingslära 3.Välj Orienteringsgymnasiet i Sandviken Länk till annan webbplats. och samtidigt studera på ett av Bessemerskolans program.

Didrik Hall
Telefon: 072-880 53 86, 073-065 2478
didrik.hall@edu.sandviken.se

Sofie Landström
Telefon: 070-089 70 03
sofie.landqvist@edu.sandviken.se

Thomas Landström
Telefon: 070-301 32 89, 073-035 0576
thomas.landqvist@edu.sandviken.se